4.16.2015

Easy Homemade Yogurt

簡単ホームメイド・ヨーグルト

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I've been making most of the yogurt we eat at home since beginning of this year. This yogurt making process is really simple once you learn how it works. I usually use the powdered culture and incubate it in the "yogurt maker" so no hassle. 
Sure, it's easier if I go to a store and just grab one comes in the container, but there are some benefits of making your own yogurt. For example...

  1. If you are buying good organic milk, then you can make good organic yogurt using the same milk.

  2. Store bought yogurt comes in the wasteful plastic containers. 

  3. It costs cheaper than buying the same quality yogurt.

  4. Tastes so yummy and fresh!!

  5. Real natural yogurt without any additives.


 今年に入ってから、ヨーグルト作りが定着しつつあります。最初はちょっと面倒ではあるけれど、要領を覚えればかんたん!この作り方だと、粉末のヨーグルト菌を使って、ヨーグルトメーカーの中で培養させるので、あまり手間はかかりません。
「でも買ったほうがラクじゃないの?」うーん、自分で手作りすることのベネフィットはいろいろあるのですよ。例えば・・・

  1. 信用おけるオーガニックの牛乳を買っているのなら、ヨーグルトもそれで作ってしまえば一石二鳥。

  2. 市販のヨーグルトはプラスチック容器に入ってるので、自分で作ればゴミが出ない。

  3. それなりの質のものを買うのと比べれば、作ったほうが安くつく。

  4. 味が違う。フレッシュでおいしい!

  5. 添加物などは一切入っていない、本当の自然なヨーグルト。


 
It requires only two ingredients to make yogurt.
Milk and culture.

ヨーグルト作りに必要なのは、
牛乳とヨーグルト菌、それだけ。 

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I buy this milk from local organic market. It comes from the popular daily farm in North Carolina about 3 hours drive away from here. There are not much daily farm in my local area so this is the closest one I found so far. I like it comes in glass bottle! I return the bottle to the store when I go back next. It is heavy and less convenient , but it reduces waste and I like doing it this way (makes me feel like living in old-time)!

By the way, I don't drink cow milk at all. I stopped drinking it about 6 years ago after I figured that the cow milk wasn't easy thing to digest in my stomach.  However, I can still consume some yogurt and cheese because the processing has already broken down some of the lactose in milk. 

The red cap is whole milk and blue one is low-fat. Basically, red one is for kids and blue one is for daddy :) Ollie (my youngest son 5 years old) is skinny so definitely should be drinking red one.  I don't believe in any low-fat product anyways, but for right now I have to buy two kinds every time. 

You can make yogurt with any type of cow milk. Or even with soy milk, coconut milk, and almond milk, etc.!

It makes thick and firm yogurt when you use whole milk. With lesser amount of fat in milk, the result gets thinner. Also, it said (and from my experience) the yogurt sets better if you use the "pasteurized milk" instead of  the "ultra-pasteruized milk" with this method.   

最近買うようになった牛乳は、ローカルのオーガニックマーケットで売っているガラス瓶入りのもの。住んでるエリア近くには酪農ファームって多分ほとんどないような。。。おそらくこのファームが一番近くで、ノースカロライナ州でも人気のファームみたいです。次に買いに行くときに瓶は持って行って返します。重くて気は使うけど、瓶は何度もまた使うものだしゴミが減らせるのはいいです。ひと昔前の時代に住んでるみたいな気分でそこがまたいい(笑)。

私自身は、6年前に牛乳を飲むのをやめました。どうも私の腸には消化が簡単ではなかったようなので。。ヨーグルトやチーズは、牛乳に含まれる問題のラクトースがだいぶ分解されて少なくなっているので、ほどほどの量なら食べて大丈夫かなと。。。

どの種類の牛乳でもヨーグルトはできます。豆乳やココナッツミルク、アーモンドミルクなどでも作れます。

全脂肪乳を使ったほうが硬めに固まり、低脂肪乳を使うとちょっとゆるめに固まるようです。それからもうひとつ、”超低温殺菌(ウルトラ・パスチャライズ)”したものよりも、”低温殺菌(パスチャライス)”のもののほうが失敗なく固まるそうです。自分も両方試してそうだなと思いました。日本には”超低温殺菌”牛乳はあまりないかな?アメリカのスーパーで売ってる牛乳はほとんど超低温殺菌だったと思います。

 

:: How to make yogurt using yogurt maker ::

First, heat the milk until it boils and starts to climb the side of the saucepan.
Remove the saucepan from heat and let the milk cool to lukewarm.

ヨーグルトメーカーを使ってヨーグルトを作るには、、、
まず、鍋で牛乳を温めます。小さな泡が鍋の壁沿いにブクブク出てくるころに火を止めます。
鍋を火からおろし、人肌の温度になるまで冷まします。

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Stair in the culture with some of the milk in a separate bowl (jar, cup) until it dissolved.

I usually use this Freeze Dried Yogurt Starter. You can also use one glass jar of store-bought or already made plain yogurt instead of using the powdered culture!

ぬるく冷めた牛乳を別の容器に少しとり、ヨーグルト菌を振り入れて、混ぜて溶かします。

私はよくこのフリーズドライのヨーグルト菌を使います。菌をわざわざ買ってを使う代わりに、市販のヨーグルトや前に作ったものそのものを使って作ることもできます!

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 Then, Pour it back to the rest of milk and mix. Pour the mixture into the jars.

それから混ぜたものをもとの牛乳に戻して混ぜ、容器に流し入れます。

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Incubate about 5 - 6 hours (it varies depends on room temperature) in the maker.

I have a one from Euro Cuisine. It's called "yogurt maker", but basically it is just an incubator. It keeps right warm temperature, that's all. If you can do that with your own way, this maker is not really necessary... though having one is quite  handy and convenient.

ヨーグルトメーカーの中で5〜6時間培養させます。その時の室温によってかかる時間は変わります。

私が使っているのは。このメーカー。”ヨーグルトメーカー”とは言っても、要は温かい温度をキープするためのもの、それだけなので、自分の方法でできるのなら必要ではありません。まああれば簡単で便利ではありますけどね。

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When it sets, it's done! Keep them in refrigerator when its cool enough.  All the instructions comes with each yogurt maker so you need to make sure to follow it!

固まったら出来上がり!十分に冷めたら冷蔵庫で保存します〜。ヨーグルトメーカーにはそれぞれマニュアルがついてるので、必ずそれを読んで従うようにしましょう〜。

 

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3 comments:

  1. Neat idea.

    How much for the Yogurt Maker machine?

    :)

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  2. I just realized that the links weren't working so fixed them!
    There are many types, but mine was around $30.

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  3. That's not expensive at all, for what it makes, can pay for itself in a few months. :)

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